El Foro Social Mundial es un espacio de reunión y debate abierto que quiere favorecer la reflexión y la formulación de propuestas para construir un mundo más justo, solidario y democrático. Este año se celebra en la Amazonía y sus propuestas deberían marcar la agenda en los grandes eventos de los próximos meses, como la reunión del G20 en Londres o la del G8 en Roma. Intermón Oxfam estará presente en el Forum entre el 27 de enero y el 2 de febrero.

El Fòrum Social Mundial és un espai de reunió i debat obert que vol afavorir la reflexió i la formulació de propostes per a construir un món més just, solidari i democràtic. Aquest any se celebra a l'Amazònia i les seves propostes haurien de marcar l'agenda en els grans esdeveniments dels pròxims mesos, com la reunió del G20 a Londres o la del G8 a Roma. Intermón Oxfam estarà present al Forum entre el 27 de gener i el 2 de febrer.

jueves, 29 de enero de 2009

"Un altre món és possible" arriba a Belem


Imagen: Bfocuspuller 'WSF 2009 Highlights' cortesía de http://www.wsftv.net

Aquest dimarts el VIII FSM va quedar inaugurat amb la marxa que va travessar la ciutat, i on ni la tempesta tropical que ens va remullar va poder minvar la força dels crits per “un altre món”, ni l’alegria dels seus participants.

En aquesta edició s’ha volgut donar un paper rellevant a la pan-amazonia i a les demandes indígenes. És per això que el segon dia del Fòrum, ahir, va ser dedicat a les temàtiques de la regió sota el lema “500 anys de resistència, conquistes i perspectives afro-indígena i popular”.

Ja per primera hora del matí hi havia programades diverses activitats en els escenaris principals i a les tendes temàtiques. Desenes de milers de persones van inundar els recintes de les universitats d’UFRA i UPPA en el seu primer dia. A la primera d’elles, on em vaig dirigir en el meu cas, s’hi palpava l’energia, la festivitat i creativitat, i s’hi van poder observar des dels grans mítings dels sindicalistes fins les danses improvisades que omplien de música i color el recinte, i que convidaven als participants a conèixer la cultura indígena no només a través de les conferències.

Els seminaris de la tarda van abastar diferents temàtiques com la crisi financera, la sobirania alimentaria, el canvi climàtic (amb especial atenció al destí de l’Amazònia), la identitat nacional i la defensa dels drets dels pobles o la fi de la violència, debats que continuaran essent els protagonistes en aquests pròxims dies per tal d’anar construint el camí cap a un món més just i en pau, el món pel que tots nosaltres no deixarem de lluitar.

4 comentarios:

Akaperó dijo...

Me encantaría seguir este blog durante los días que dure el Foro pero no entiendo bien el catalán así que si alguien puede traducirlo se va a agradecer...
Aprovecho y hago una pregunta: que objetivos tiene IO en este FSM?

Anónimo dijo...

Hola Laia!
Me'n alegro que tot hagi començat animat. A veure que ens pots explicar del seminaris d'avui! A reveure
Francesc

Pati dijo...

Hola laia,
imagino que és emocionant està a Belem formant part d'aquest moviment mundial, participant en debats, xerrades, seminaris ... per la construcció d'un món més just.
Esperem més informació i anirem seguint el forum através dels teus escrits!
una abraçada. Patricia

Mar Ruiz dijo...

Hola a todos/as,
Para los que no entendáis bien el catalán podéis seguir el Blog traducido al castellano desde la web de jóvenes de IO, os paso el acceso directo:
http://dalelavueltaalmundo.intermonoxfam.org/ytuquedices/blog/2507

Saludos,

Mar Ruiz, Editora Web,
www.dalelavueltaalmundo.org