El Foro Social Mundial es un espacio de reunión y debate abierto que quiere favorecer la reflexión y la formulación de propuestas para construir un mundo más justo, solidario y democrático. Este año se celebra en la Amazonía y sus propuestas deberían marcar la agenda en los grandes eventos de los próximos meses, como la reunión del G20 en Londres o la del G8 en Roma. Intermón Oxfam estará presente en el Forum entre el 27 de enero y el 2 de febrero.

El Fòrum Social Mundial és un espai de reunió i debat obert que vol afavorir la reflexió i la formulació de propostes per a construir un món més just, solidari i democràtic. Aquest any se celebra a l'Amazònia i les seves propostes haurien de marcar l'agenda en els grans esdeveniments dels pròxims mesos, com la reunió del G20 a Londres o la del G8 a Roma. Intermón Oxfam estarà present al Forum entre el 27 de gener i el 2 de febrer.

jueves, 29 de enero de 2009

Comencen les activitats autogestionades



Després del dia d'ahir dedicat a la Pan-Amazonia, avui han començat les activitats autogestionades, les quals tindran lloc fins el dia 31 de gener. Això no treu que durant tot el Fòrum les reivindicacions dels índígenes continuaran éssent presents: la recuperació dels seus territoris, la preservació de l'Amazònia i dels seus recursos, la democratització del coneixement i l'accés als serveis bàsics, la sobirania alimentaria o els drets dels pobles. La programació per aquests dies està dividida en onze objectius (eixos temàtics) i en quatre franges horaries. Això ha fet que ja a primera hora del matí a molts ens costés decidir a quina aula entràvem en trobar-nos amb més de 200 activitats realitzant-se al mateix temps.

Però els tallers, conferències o reunions de campanyes no són l'únic a fer al Fòrum. Donant una volta per la Fira Internacional d'Economia Solidaria es pot veure el treball i els productes i artesanies de les diverses cooperatives de la Pan-Amazònia. Dins el recinte de la universitat UFPA també es troba la Fira Institucional, on els participants poden trobar estands de desenes d'entitats, des d'ONGs internacionals, missioners i organitzacions locals a les grans organitzacions sindicals brasileres i estands més institucionals. Un pot perdre's durant una bona estona enmig de totes aquestes entitats amb lluites i objectius tan diversos però alhora igualment interessants.

No hay comentarios: