El Foro Social Mundial es un espacio de reunión y debate abierto que quiere favorecer la reflexión y la formulación de propuestas para construir un mundo más justo, solidario y democrático. Este año se celebra en la Amazonía y sus propuestas deberían marcar la agenda en los grandes eventos de los próximos meses, como la reunión del G20 en Londres o la del G8 en Roma. Intermón Oxfam estará presente en el Forum entre el 27 de enero y el 2 de febrero.

El Fòrum Social Mundial és un espai de reunió i debat obert que vol afavorir la reflexió i la formulació de propostes per a construir un món més just, solidari i democràtic. Aquest any se celebra a l'Amazònia i les seves propostes haurien de marcar l'agenda en els grans esdeveniments dels pròxims mesos, com la reunió del G20 a Londres o la del G8 a Roma. Intermón Oxfam estarà present al Forum entre el 27 de gener i el 2 de febrer.

sábado, 31 de enero de 2009

El protagonisme de les dones indígenes


A la Primera Cumbre continental de mujeres indígenas que es va celebrar ahir a l'Espai pels drets col·lectius dels pobles, es va parlar dels impactes que afecten a la població indígena, però sobretot es va insistir en el poder i la força de la dona indígena. S'ha de lluitar pels drets humans, la salut i els drets de les seves comunitats, i qui millor per fer-ho que elles mateixes. La dona aymara va recalcar que com indígenes creuen que les dones poden contribuir en un altre món millor, i que per tant havien asistit al Fòrum convençudes del seu important paper perquè es produixi el canvi.

Però, tal com insistir totes les conferenciants, el temps és l'enemic de la gent perquè aquest ja està aquí. S'ha d'actuar ja, recuperant el poder que tenien abans que arribessin els conquistadors. La seva gent i l'Amazònia ho necessiten.

Les intervencions van acabar amb el crit uníson de tota la sala: "Un altre món és possible, defensem la Amazònia!" i "Qallalla!" (Visca! o Visca els pobles!).

1 comentario:

Pati dijo...

Molt interessant tot el que comentes!. Com es veu des de Brasil els efectes del canvi climàtic?
patricia